Gua pun ikut lah. Tapi dalam tengah membuat tu, gua rasa macam pekat bebeno. Lepas siap, memang lah jadi, tapi it failed the teksture test gua. Rasa memang sedap. Teksturenya terlalu beragar-agar.
Gua kalau dengan agar-agar ni memang susah sket nak agak. Jadi mungkin kena latih lagi menggunakan serbuk agar-agar supaya familiar. Bila gua nak teksture macam ni, kena guna air banyak ini.
Ika, sila sabar. Bila gua dah dalam mood eksperimental ni. Makin rajinlah gua buat pudding caremel ni. Sampai tak terlarat rasanya nak makan. Dan takkan minta lagi creme caramel daripada aku.
Bila dah pilih opsyen yang lebih healthy, rasa dia memang tak boleh la lawan dengan creme caremel yang ada 5-10 biji telur. Memang la tidak. Dan kepada adik-adik aku yang tak suka the old fashined creme caramel dengan telur. Bau hanyir telur tu yang dia tak dapat get over with.
Gua akan usaha, buat creme caremel yang tidak bertelur untuk mereka. This is for them... *uhukss.. uhukss*. Syahdu.
9 comments:
biar btol tok ktorg...unbelievable. :P
betul. texture dia lembutkan sikit terus dah okay. and dia kurang muak sebab takde telur.
and bukan gua sorang bebel abt creme caramel. aku heret fazley sama in this case HAHHAHAHHA!!!
cream karamel nie senang ke nak buat, tak pernah try lagik....
yeay! dah jumpa resepi~ nyum nyum. post gambar pelisss....~
nak jugak!!!
Woww.. Look yummehh!! sedapnya. sedapnya.
syidah: percayalahhh!!
liza: creme caramel sangat mudah. cubalahh!!
Amyz: ko ni sumer nyum nyum.. tau lah.. pembawaan kan? :p ekekeke
Awa: lenkali, datang open house rumah aku yach?
Mana resepinya ni kak..huuu..baca byk kali dah ni tak jumpa pun resepi puding karamel tanpa telur
Mana resepinya ni kak..huuu..baca byk kali dah ni tak jumpa pun resepi puding karamel tanpa telur
Post a Comment